miercuri, 30 noiembrie 2022

30 Noiembrie

 


✍️În fiecare an, pe 30 noiembrie, este sărbătorită Ziua Mondială a Animalelor de Companie, al cărei motto a fost cuvintele Micului Prinț din opera lui Antoine de Saint-Exupery: „Ești veșnic responsabil pentru cei pe care i-ai îmblânzit”.
➡️Pentru prima dată, ideea organizării acestei sărbători care este actuală astăzi a fost prezentată încă din 1931, la Congresul Internațional al Susținătorilor Mișcării Naturii de la Florența.
➡️Scopul principal al Zilei Mondiale a Animalelor de companie este de a dezvolta simțul responsabilității. Orice animal, fie că este un câine, pisică, broască țestoasă sau pasăre, trebuie tratat cu respect.
➡️Diverse organizații de mediu și societăți de conservare și-au declarat disponibilitatea de a organiza diverse evenimente de masă menite să promoveze în oameni simțul responsabilității pentru toată viața de pe planetă, inclusiv pentru animalele domestice.
➡️Ziua Mondială a Animalelor de Companie este un bun prilej pentru a le arătă recunoștință față de acești prieteni devotați.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

12 Decembrie

12 decembrie 2022 - Ziua internaţională a neutralităţii, (International Day of Neutrality) La 12 decembrie este sărbătorită Ziua internaţion...