duminică, 4 decembrie 2022

4 Decembrie

 

4 decembrie 2022 - Ziua Mondială a Patinajului, (World Ice Skating Day)

⛸Conceptul de Ziua Mondială a Patinajului a pornit din ideea de a populariza și răspândi spiritul de patinaj pe gheață la nivel mondial – printr-o sărbătoare – cu o viziune spre dezvoltare, incluziune și
corectitudine.
⛸Pentru a atinge aceste obiective, primul accent constă în aducerea mai multor copii și tineri la patinaj prin conectarea acestora cu patinoare locale, cluburi și federații naționale de patinaj.
⛸În al doilea rând, aceasta eveniment de amploare are ca scop extinderea patinajului în fiecare țară, chiar și în cele necunoscute pentru iarnă sporturi și împuternicirea acestora să dezvolte discipline de patinaj pe gheață prin înființarea de patinoare pop-up sau inițiative care atrag un nou public și conștientizează puterea și importanța sportului - contribuind la un stil de viață sănătos fizic și psihic.



4 decembrie 2022 - Ziua Internaţională a Băncilor, (International Day of Banks)

➡Adunarea Generală a ONU a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor ca o recunoaştere a importanţei băncilor multilaterale de dezvoltare şi a altor bănci internaţionale de dezvoltare în finanţarea dezvoltării durabile şi furnizarea de know-how şi, de asemenea, ca o recunoaştere a rolului vital al sistemelor bancare din statele membre în contribuţia la îmbunătăţirea nivelului de trai.
➡Băncile naţionale de dezvoltare bine gestionate pot ajuta ţările să dezvolte opţiuni de finanţare pentru investiţii legate de obiectivele de dezvoltare durabilă. Colaborarea dintre băncile naţionale de dezvoltare şi băncile multilaterale, prin acorduri de cofinanţare sau de împrumut, poate spori finanţarea legată de obiective prin complementaritatea resurselor internaţionale şi a cunoştinţelor pieţei locale.


✍
4 decembrie 2022 - Ziua scrierii unei scrisori adresate lui Moș Crăciun

❤️✨💚Toate dorinţele, găndurile, speranţele adunate peste an sunt aşteptate cu mare drag de cutia de scrisori a lui Moş Crăciun.
❤️✨💚În fiecare an, Moș Crăciun primește mii de scrisori de la copii. Tradiția reprezintă o mare parte din farmecul sărbătorilor de iarnă.
❤️✨💚Obiceiul de a redacta o scrisoare către Moș Crăciun este o tradiție de Crăciun. Scrisorile de obicei conțin o listă de jucării pe care le doresc copiii și confirmarea faptului că au fost buni.
❤️✨💚 Satul lui Moș Crăciun din Finlanda a fost înființat în 1985 și din acel an au fost primite peste 12,5 milioane de scrisori din peste 197 de țări.
❤️✨💚În Anglia, cei mici aruncă scrisorile pentru Moș Crăciun în sobă astfel încât dorințele lor să iasă pe coș.
❤️✨💚Scrieți-i lui Moș Crăciun cele mai frumoase gânduri!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

12 Decembrie

12 decembrie 2022 - Ziua internaţională a neutralităţii, (International Day of Neutrality) La 12 decembrie este sărbătorită Ziua internaţion...