joi, 3 noiembrie 2022

3 Noiembrie

 

✍3 noiembrie 2022 - Ziua Internațională împotriva violenței și bullying-ului în școală.
➡️Statele membre UNESCO au declarat prima joi din noiembrie Ziua Internațională împotriva violenței și bullying-ului în școală, inclusiv cyberbullying, recunoscând faptul că violența școlară sub toate formele sale reprezintă o încălcare a drepturilor copiilor și adolescenților la educație, la sănătate și bunăstare.
➡️Ziua Internațională împotriva violenței și bullying-ului în școală are rolul de a atrage atenția asupra fenomenului de violență și hărțuire în școli și asupra efectelor negative ale acestora asupra copiilor și adolescenților.




✍3 noiembrie 2022 - Ziua Femeii Casnice.🏠
➡️ Scopul acestei zile este de a onora femeia casnică și de a aprecia activitățile sale casnice. Gospodărirea unei case necesită multă muncă.
➡️ Deloc surprinzător, Ziua Femeii Casnice a căpătat o tot mai mare amploare, având în vedere numărul imens de femei care s-au dedicat exclusiv treburilor domestice de-a lungul timpului.
➡️Conform unor studii recente, în multe state membre, femeile continuă să suporte povara muncii suplimentare din cadrul gospodăriei și al familiei.
➡️Femeile petrec în medie 26 de ore pe săptămână efectuând activități de îngrijire și casnice, comparativ cu 9 ore în cazul bărbaților.
➡️La nivelul Europei, femeile efectuează mai multe activități casnice în comparație cu bărbații. În diferitele țări ale UE, 80 % dintre femei fac activități casnice în fiecare zi, în comparație cu 40 % dintre bărbați.
➡️La mulți ani tuturor gospodinelor! Bună dispoziție, căldură în familie, atmosferă de dragoste, respect reciproc și armonie să aveți!🏠


✍3 noiembrie 2022- Ziua Mondială a Sandvișului.🥪
🥪Se spune că în anul 100 I.C., rabinul Hillel a combinat felii de carne de miel cu feliuțe de măr și nuci mărunțite pentru a-l mânca alături de ierburile amărui în timpul postului paștelui.
🥪În secolul I î.Hr., combinaţia de nuci şi mere strivite, mirodenii şi vin, pusă între lipii, era mâncarea de bază a evreilor care construiau oraşele egiptene;ea este considerată, de altfel, precursoarea sandvişurilor din ziua de azi.
🥪Apoi, în perioada medievală, felii zdravene de pâine erau folosite pe post de farfurii, deasupra cărora se puneau bucăţi de carne. La final, „farfuria“ era mâncată sau aruncată, în funcţie de cât de sătul era meseanul.
🥪Cuvântul „sandwich” a fost făcut cunoscut în anul 1726, când un reporter a publicat un articol în ziarul Daily News despre John Montague, cel de-al patrulea conte de Sandwich.
🥪În SUA, sandvişul a fost introdus în 1840 de englezoaica Elizabeth Leslie, care menţiona, în cartea ei de bucate Instrucţiuni pentru bucătărie, o reţetă de sandvişuri cu şuncă (principala diferenţă între sandvişurile americane şi cele britanice – la care se folosea orice fel de carne).
🥪Pentru a celebra Ziua Mondială a Sandvișului🥪 putem prepara un sandviș sănătos, dar și haios, unul în care să includem ingredientele care ne plac cel mai mult!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

12 Decembrie

12 decembrie 2022 - Ziua internaţională a neutralităţii, (International Day of Neutrality) La 12 decembrie este sărbătorită Ziua internaţion...