vineri, 4 noiembrie 2022

4 Noiembrie

 

✍La 4 noiembrie 1946, a intrat în vigoare actul constitutiv al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO).
➡UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură, conform denumirii originale din engleză, United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) a fost fondată la 16 noiembrie 1945. Are sediul în Paris, Franța și 73 de suboficii active în diverse țări ale lumii.
➡Constituția adoptată în Conferința de la Londra din noiembrie 1945, aplicată începând cu 4 noiembrie 1946, a fost adoptată de cele 20 de state fondatoare (Regatul Unit, Noua Zeelandă, Arabia Saudită, Africa de Sud, Australia, India, Mexic, Franța, Republica Dominicană, Turcia, Egipt, Norvegia, Canada, China, Danemarca, Statele Unite ale Americii, Cehoslovacia, Brazilia, Liban și Grecia).




✍Ziua de 4 noiembrie este marcată ca „Ziua folosește-ți bunul- simț” în fiecare an, deoarece bunul-simț ne ajută să ne orientăm prin viață în urma unor norme ale conduitei binelui.
➡Bunul-simț ca concept este străvechi, fiind adus mai întâi în lumina reflectoarelor de marele filozof, Aristotel.
➡Ziua Bunului-Simț a fost inițiată de Bud Bilanich, mentor de carieră, vorbitor motivațional, blogger și autor de cărți.
➡ Ziua Bunului-Simț este marcată de ziua de naștere a lui Will Rogers, un actor american de teatru și de film, care a remarcat: „Bunul simț nu este atât de comun”.
➡Cel mai bun mod de a sărbători Ziua Bunului-Simț este să vă acordați timp pentru a lua în considerare deciziile dvs. înainte de a acționa.
➡Bunul simţ este măsură şi echilibru, se regăseşte într-un cod nescris al bunei cuviinţe.
➡''Educaţia ţine şi de simţ, şi de bun-simţ. Mult mai bine-ar fi, se înţelege, bunul-simţ de-ar ţine loc de lege. Tocmai de aceea bunul- simţ n-o fi având plural.'' (Marin Voiculescu, ''Lumea în gândire'')





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

12 Decembrie

12 decembrie 2022 - Ziua internaţională a neutralităţii, (International Day of Neutrality) La 12 decembrie este sărbătorită Ziua internaţion...