miercuri, 2 noiembrie 2022

2 Noiembrie

 

✍
2 noiembrie 2022 - Ziua Mondială a Baletului, (World Ballet Day)

➡Ziua Mondială a Baletului a fost sărbătorită pentru prima dată la data de 1 octombrie 2014, când au fost transmise live pentru prima dată imagini din culise. Principalele companii care contribuie la acest eveniment sunt Baletul Australian, Baletul Bolshoi, Baletul Regal, Baletul Național al Canadei, Baletul San Francisco și Baletul Regal Suedez.
➡Istoria baletului începe din secolul al XV-lea în Italia și Franța. Dansul era adesea executat de nobili și femei la curțile regale. Cu toate acestea, forma timpurie de balet a inclus nu numai dansul, ci și muzică, poezie, decor și costum, fiind ca o piesă de teatru, cunoscut sub numele de „ballet de cour”. Dezvoltarea acestei forme elaborate de balet a fost dezvoltată de Catherine de’ Medici, soția regelui Henric al II-lea al Franței.
➡În secolul al XIX-lea, baletul a evoluat treptat, pe măsură ce tehnicile clasice cum ar fi lucrul cu vârful, precizia mișcării și prezentarea s-au dezvoltat în Rusia. În această perioadă au fost create clasicele piese cum ar fi „Lacul lebedelor”, „Frumoasa adormită” și „Spărgătorul de nuci”.


2 noiembrie 2022 - Ziua de Conștientizare a Stresului, (Stress Awareness Day)

Celebrată anual, Ziua de Conștientizare a Stresului a fost inițiată de Asociația Internațională de Management al Stresului (ISMA) pentru a furniza informații prețioase despre această tensiune neuropsihică, strategii de abordare ale sale atât pentru companii, cât și pentru persoane individuale.

Stresul reprezintă un răspuns la cerințele crescânde ale organismului și vieții, un răspuns față de crize și temeri. Dacă ajunge să fie copleșitor, poate provoca alte probleme de sănătate mentală, epuizare emoțională, îmbolnăviri fizice, putând crea un impact nefast asupra muncii, relațiilor sociale și cu familia, al fiecărui aspect al existenței.

Ziua de Conștientizare a Stresului este o oportunitate de a acorda o grijă sporită față de propria persoană și traiului de zi cu zi, precum și înlăturării factorilor stresanți din viață sau găsirea unor căi de a le reduce influența.

2 noiembrie 2022 - Ziua hrănirii păsărilor cu fursecuri de ovăz

Păsări și prăjituri - ce poate fi mai frumos? Oricât de mici ar fi firimiturile de fulgi de ovăz, acestea vor încânta păsările, iar păsările ne vor încânta pe noi! Păsările sunt înfometate mai ales toamna. Foamea intervine odată cu răcirea timpului. Toate păsările care nu zboară spre meleaguri calde pentru iarnă caută activ locuri calde și hrană. La sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie, putem începe să hrănim păsările. Ziua hrănirii păsărilor cu fursecuri de ovăz este o sărbătoare foarte necesară. Scopul acestei zile este de a spori interesul oamenilor pentru protecția păsărilor pe perioada toamnă-iarnă. Este puțin probabil ca păsările să iubească foarte mult prăjiturile cu fulgi de ovăz, dar putem încerca să le oferim cu drag. Este o activitate foarte interesantă pentru întreaga familie care se poate organiza foarte ușor și rapid. Poate deveni o tradiție de familie să hrănești păsările din grădină și curte într-un mod atât de amuzant - prăjiturele cu fulgi de ovăz.





 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

12 Decembrie

12 decembrie 2022 - Ziua internaţională a neutralităţii, (International Day of Neutrality) La 12 decembrie este sărbătorită Ziua internaţion...