marți, 1 noiembrie 2022

1 Noiembrie


1 noiembrie 2022 - Ziua Internațională a Lumânărilor Parfumate, (International
Scented Candle Day).


Ziua Internațională a Lumânărilor Parfumate este sărbătorită pentru a aprecia efectele calmante ale lumânărilor parfumate și este o zi pentru relaxare și oferă răgaz din agitația normală a vieții.

Lumânările există de mii de ani. Nu există o dată exactă care să identifice originea fabricării lumânărilor, dar există documente despre diferite civilizații care au creat lumânări de mai bine de 5.000 de ani.

Este documentat că egiptenii antici făceau lumânări în anul 3000 î.Hr. dintr-o combinație de grăsime animală și stuf. Stuful nu era ca fitilul pe care îl folosim astăzi, dar foloseau grăsime animală ca ceară pe care o folosim astăzi.

În jurul anului 500 î.Hr., romanii făceau lumânări prin scufundarea papirusului laminat din midula plantei de papirus și topeau în mod repetat seu (făcut din grăsime topită de vită sau de oaie) sau ceara de albine pentru a forma primul fir de lumânare.

Lumânările și-au pierdut popularitatea ca material de iluminat, în esență, odată cu inventarea becului în 1879. Lumânările au devenit apoi un articol decorativ și primele lumânări parfumate au devenit disponibile. Până la mijlocul anilor 1980, lumânările au fost stabilite ca un excelent factor de dispoziție, idee de cadouri și obiecte decorative.


1 noiembrie 2022-Ziua mondială a veganismului



➡️Termenul “vegan” a fost creat în 1944 de către Donald Watson (1910-2005), cofondatorul Societăţii Vegane (The Vegan Society) din Marea Britanie.
➡️Societatea Vegană a început ca o ramificaţie a Societăţii Vegetariene în noiembrie 1944, când Donald Watson, Elsie Shrigley şi prieteni ai acestora au simţit nevoia să sublinieze diferenţa între a nu consuma carne şi a nu consuma niciun fel de produs de origine animală.
➡️Marcarea înfiinţării Societăţii Vegane a început în anul 1994 şi de atunci, în fiecare an, data de 1 noiembrie este marcată ca Ziua mondială a veganismului.
➡️Veganii consideră că regimul alimentar fără carne și produse de origine animală reprezintă cea mai bună modalitate de a-ți menține sănătatea, în același timp protejând mediul și animalele, ferindu-le de suferință.
La multi ani, dragi vegani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

12 Decembrie

12 decembrie 2022 - Ziua internaţională a neutralităţii, (International Day of Neutrality) La 12 decembrie este sărbătorită Ziua internaţion...