luni, 7 noiembrie 2022

7 Noiembrie

 

✍7 noiembrie 2022- Ziua ciocolatei amaruie cu migdale.🍫
➡„Ciocolata este hrana perfectă, la fel de nutritivă pe cât de delicioasă, un benefic restaurator al puterii epuizate.” (Justus von Liebig)
➡În această zi sărbătorim îmbinarea unor gusturi deosebite: cel de ciocolată amăruie (neagră) cu cel de migdale prăjite.
➡Această rețetă se numără printre cele mai vechi rețete de dulciuri cu ciocolată ale Angliei, reprezentând singurul desert apărut într-o carte de bucate a secolului XVIII.
➡Studiile au demonstrat că atât ciocolata neagră, cât și migdalele conțin substanțe benefice pentru organismul uman. Ciocolata amăruie cu migdale reprezintă un desert delicios, hrănitor și sănătos deopotrivă, contribuind la longetivitate.
➡Iată modul ideal în care te poți bucura de această zi - să savrezi gustul ciocolatei amaruie cu migdale, poftă bună! 🍫



✍7 noiembrie 2022 - Ziua picturii pe sticla aburită
➡Insule, ornamente rafinate sau o pasăre zburătoare - astăzi putem inventa o „lume-în-o fereastră”.
➡Când privim un geam aburit din transport sau acasă, în fiecare dintre noi se trezește câte un artist! De obicei desenăm un soare, o floare, inimi, fețe amuzante, un profil preferat sau scriem un nume.


✍Memento Gulag sau Ziua Internațională a victimelor comunismului, se comemorează în toată lumea, la data de 7 noiembrie
➡️Ziua Internațională a victimelor comunismului a fost celebrată pentru prima oară în 2003, la Roma. Inițiativa a aparținut Comitatus Pro Libertatibus, care este o federație de asociații și comitete înființată sub conducerea lui Vladimir Bukovski, la Milano, în 1997, pentru a promova o „cultura a libertăților”.
➡️Prin marcarea acestei zile încercăm să păstrăm vie memoria deportărilor şi exterminărilor în masă, dar și să evidențiem importanța consolidării democrației.
➡️Comunismul a reprezentat ,,chipul morții” pentru mii de oameni nevinovați, artiști, scriitori, copii și nu numai.

✍7 noiembrie 2022 - Ziua Internațională a Inuiţilor,(International Inuit Day)
➡️La Adunarea Generală a ICC (Consiliul Circumpolar Inuit) din 2006 din Barrow, Alaska, 7 noiembrie a fost proclamată Ziua Inuiților pentru a onora data nașterii vizionarului ICC, Eben Hopson, Sr.
➡️Aproximativ 155.000 de inuiți trăiesc în Canada, Groenlanda, Alaska și Rusia.
➡️Trei sferturi dintre inuiții din Canada trăiesc în 53 de comunități din regiunile nordice ale Canadei numite Inuit Nunangat. Inuit Nunangat este compus din patru regiuni: Inuvialuit (NWT și Yukon), Nunavut, Nunavik (Nordul Quebec) și Nunatsiavut (Labrador).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

12 Decembrie

12 decembrie 2022 - Ziua internaţională a neutralităţii, (International Day of Neutrality) La 12 decembrie este sărbătorită Ziua internaţion...