marți, 15 noiembrie 2022

15 Noiembrie

 

✍
Pe 15 noiembrie este marcată în toată lumea Ziua Mondială a Reciclării,
o zi menită să motiveze oamenii să protejeze planeta şi să recicleze cât mai mult.
🍃Reciclarea este importantă, atât pentru păstrarea mediului sănătos, cât şi pentru reintroducerea în circuitul economic a unor materiale, care devin din ce în ce mai greu de găsit. Reciclarea presupune separarea, colectarea şi depozitarea materialelor în vederea transformării lor în produse utile noi.
🍃Colectarea selectivă a deşeurilor reprezintă o obligație legală și o problemă de educaţie civică şi trebuie să devină o obişnuinţă pentru toți. Colectarea selectivă reprezintă o parte a procesului de reciclare, prin care materialele reciclabile sunt adunate și transportate spre centre de reciclare.
🍃Reciclarea este foarte importantă pentru noi și mediu, s-o practicăm!

✍️Ziua "Îmi place să scriu" este celebrată anual în lume de scriitori, diverse comunități, școli și cuprinde toate genurile de scriere, literatură, de la proză, poezie până la un simplu articol dintr-o publicație.
➡Ziua "Îmi place să scriu" a fost întemeiată de John Riddle, un scriitor independent, de non-ficțiune, cu scopul de a-i stimula pe copii să-și pună la treabă creativitatea și a-i încuraja pe adulți să-și reaprindă o mai veche pasiune de a scrie.
➡John Riddle spunea, "Oamenii pot scrie o poezie, o scrisoare, o carte poștală de felicitare, o povestire scurtă, un eseu, un roman, au posibilități nesfârșite în acest sens. Au nevoie de o provocare în această eră modernă, iar scrisul este cea mai bună cale de a se exprima."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

12 Decembrie

12 decembrie 2022 - Ziua internaţională a neutralităţii, (International Day of Neutrality) La 12 decembrie este sărbătorită Ziua internaţion...