joi, 10 noiembrie 2022

10 Noiembrie

 

✍️10 noiembrie 2022 - Ziua Internațională a Contabilității, (International Accounting Day)
➡️Ziua Internațională a Contabilității sau, cu alte cuvinte, Ziua Internațională a Contabilului este sărbătorită anual pe 10 noiembrie.
➡️Această dată a fost aleasă în legătură cu publicarea la 10 noiembrie 1494 la Veneția a lucrării lui Luca Pacioli (Luca Pacioli) „Totul despre aritmetică, geometrie și proporție”. Unul dintre capitolele cărții conținea informații despre conturile contabile, iar Pacioli a fost numit „părintele contabilității”.
➡️De munca clară și atentă a contabililor depinde nu numai succesul unei singure întreprinderi, ci și economia întregului stat.
✍️10 noiembrie 2022 - Ziua Mondială a Calității, (World Quality Day)
➡️Ziua Mondială a Calității este marcată anual în a doua joi din noiembrie, cu scopul de a crește conștientizarea despre calitate și a oferi sprijin oamenilor și organizațiilor pentru atingerea prosperității economice și adoptării de standare de înaltă calitate.
➡️În 2008, prima Zi a Calității a fost celebrată la Londra, Marea Britanie.
➡️Managementul calității, un concept destul de modern, este împărțit în câteva componente: planificarea calității, asigurarea calității și îmbunătățirea calității, acesta fiind un sistem de management de calitate total.

✍️10 noiembrie 2022 - Ziua Internațională a Tineretului, (World Youth Day)
➡️Anul acesta, tema Zilei Internaționale a Tineretului este „Solidaritatea intergenerațională: crearea unei lumi pentru toate vârstele”.
➡️Scopul genericului este de a amplifica mesajul că este nevoie de acțiuni din partea tuturor generațiilor pentru a atinge Agenda 2030 și cele 17 ODD-uri ale sale și să nu lase pe nimeni în urmă.



✍️
Ziua internaţională a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare (World Science Day for Peace and Development),
marcată în fiecare an la 10 noiembrie, a fost stabilită la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinţei generale a UNESCO, prin Rezoluţia 20/31C, cu scopul de a evidenţia rolul important al ştiinţei în societate şi nevoia de a angaja publicul larg în dezbateri asupra problemelor contemporane importante, relevante pentru ştiinţă.
➡️Ziua internaţională a ştiinţei a fost sărbătorită pentru prima dată în lumea întreagă la 10 noiembrie 2002, sub auspiciile UNESCO.
➡️Ştiinţa va fi esenţială pentru atingerea a numeroase dintre obiectivele Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă şi, astfel, pentru asigurarea unui viitor durabil.
➡️Raportul UNESCO privind ştiinţa este unul dintre instrumentele pe care ţările le pot utiliza pentru a monitoriza progresul pe calea realizării obiectivelor Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.
➡️La fiecare cinci ani, Raportul UNESCO privind ştiinţa analizează tendinţele emergente în domeniul ştiinţei, tehnologiei şi politicii în materie de inovare şi guvernanţă.
➡️Marcarea Zilei internaţionale a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare oferă şansa mobilizării tuturor factorilor interesaţi - de la oficiali guvernamentali, până la media şi la elevi - în jurul temei ''ştiinţă pentru pace şi dezvoltare''.
➡️''Dialogul dintre știință, politică și viața de zi cu zi ar trebui să fie constant și multidirecțional''. (Flavia Schlegel, Asistent Director General pentru Științele Naturii, UNESCO)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

12 Decembrie

12 decembrie 2022 - Ziua internaţională a neutralităţii, (International Day of Neutrality) La 12 decembrie este sărbătorită Ziua internaţion...